14.12.2021.

08:43

Foto: Printskrin:Youtube

Planeta

RUSI ĆE ZA 6 SATI STIĆI DO KIJEVA! Brutalno upozorenje pukovnika Krivonosa, bivši komandant specijalnih snaga otkrio najcrnji scenario po Ukrajinu

Pukovnik Krivonos, bivši zamenik komandanta Snaga za specijalne operacije, izjavio je da će ruske snage koristiti precizno oružje i avijaciju.

On ocenjuje da će glavni zadatak Moskve biti "zastrašivanje ukrajinske vlasti".

„Da upozorim: ruske borbene kolone stižu od Sumija do Kijeva normalnim maršom za šest sati. Ako ne bude otpora i ne budemo spremni za to. A to će biti dovoljno da vlada Ukrajine, relativno govoreći, kapitulira“, rekao je Krivonos.

Krivonos je jedno breme bio načelnik Uprave za specijalne operacije Generalštaba i sa svojim timom razvio je strategiju za formiranje ukrajinskih snaga za specijalne operacije u saradnji sa instruktorima NATO-a.

Inače, Rusija je u više navrata odbacila lažne tvrdnje SAD da priprema invaziju na Ukrajinu, a portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da države članice NATO, pod maskom vojnih instruktora, šalju militante u Ukrajinu.

"Region, posebno Ukrajina, nagomilava oružje. Govorim o direktnim isporukama, ugovorima za budućnost, od više miliona, više milijardi. Pored toga, militanti se tamo šalju pod maskom vojnih instruktora", rekla je Zaharova za televiziju Krim-24, a prenosi TAS S.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je ranije da je Rusija zabrinuta zbog mogućeg raspoređivanja zapadnih vojnika u Ukrajini i poručio da takva situacija primorava Moskvu da preduzme mere da odbrani svoje interese.