15.12.2021.

22:44

Foto: Fotoilustracija

Planeta

(FOTO/VIDEO) AUU, EVO ŠTA ĆE IRAN GAĐATI U IZRAELU U SLUČAJU... Mapa je prekrivena crvenim oznakama - IMA LI TEHERAN SNAGE ZA TO?! Tel Aviv štiti neprobojna čelična kupola!

Članak sa naslovom koji privlači pažnju „Samo jedan pogrešan potez!" pojavio se danas u državnim novinama "Teheran tajms" na engleskom jeziku.

- Čini se da pojačavanje izraelskih vojnih pretnji Iranu sugeriše da je cionistički režim zaboravio da je Iran više nego sposoban da ih pogodi sa bilo kog mesta - sugerišu autori članka.

Pored upozorenja objavljena je i mapa Izraela, skoro u potpunosti prekrivena crvenim oznakama koje simbolizuju moguće mete koje bi iranske rakete mogle da pogode.

U članku se takođe citira načelnik Generalštaba iranskih oružanih snaga, general Mohamed Bageri, koji je insistirao da „naše snage nikada nisu potcenile pretnju neprijatelja i da su spremne i za najmanju pretnju na strateškom polju".

- Na strateškom nivou ne nameravamo da napadamo bilo koga, ali na operativnom i taktičkom nivou spremni smo za odlučan odgovor i brzu i tešku ofanzivu na neprijatelja - naglasio je on, očigledno misleći na Izrael.

S druge strane, Izrael štiti PVO sistem "železna kupola", za koju mnogi smatraju da je neprobojna i da je najbolja zaštita od projektila na svetu.