16.12.2021.

20:26

Foto:

Planeta

SRPSKI DRŽAVLJANI IZVELI PREVARU KAKVU NEMAČKA NE PAMTI, kako im je samo ovo palo na pamet?!

"Ovakav slučaj prevare dosad nije zabeležen u Nemačkoj", piše portal Waz.de i navodi da je državljanin Srbije imao saučesnika, šesnaestogodišnjaka koji ima nemačko državljanstvoo. 

Klupko je počelo da se odmotava kada su zaposleni u železnici obavestili federalnu policiju da su im se putnici žalili na sumnjive likove koji naplaćuju korišćenje toaleta. 

- Radnici železnice su od putnika dobili informaciju da su se dva muškarca predstavljala kao zaposleni i da su oni zaduženi za brigu o toaletima. Putnicima su govorili da su glavna vrata pokvarena i da u toalet mogu ući na sporedan ulaz, ali uz nadoknadu. Tada je utvrđeno da su sporedna vrata obijena - navode nemački mediji.

Kada su privedeni prevaratni su negirali krvicu, štaviše, kleli su se da se ne poznaju i da su se slučajno sreli u toaletu. Nakon nekog vremena promenili su priču i počeli međusobno da se optužuju.

- Tokom ispitivanja osumnjičeni su pretreseni. Kod srpskog državljanina policajci su pronašli devet evra, koje su mu zaplenili kao dokaz. Po maloletnika je došla majka i odvela ga kući s krivičnom prijavom - naveli su iz policije za medije.

Inače, korišćenje toaleta na glavnoj železničkoj stanici u Bohumu se naplaćuje, ali već godinama to radi - automat u koji se ubaci metalni novac, pa se vrata automatski otvaraju.