22.12.2021.

14:20

Foto:

Planeta

Mask otkrio najveću PRETNJU CIVILIZACIJI!

Mask je u intervjuu protestovao zbog pokušaja zabranjivanja komičara Dejva Čapela koji je kritikovan i osuđen zbog svojih transfobičnih šala – i rekao da je virus buđenja uma verovatno jedna od najvećih pretnji modernoj civilizaciji.


- Trebalo bi da je u redu biti duhovit. Politička korektnost u suštini želi da komediju učini ilegalnom, što nije kul - rekao je milijarder - Da li želimo društvo bez humora koje je jednostavno prepuno osuda i mržnje? - pita se Ilon.


- U svom srcu, preterana politička korektnost izaziva podele, isključuje i mrzi. U osnovi daje zlim ljudima... štit da budu zli i okrutni, oklopljeni lažnom vrlinom - obrazložio je Ilon Mask, prenosi RT.


Mask je takođe prokomentarisao i metaverzum kolege direktora tehnologije Marka Zakerberga: - Mislim da smo daleko od gubljenja u metaverzumu. Zvuči pomalo neuobičajeno - zaključuje on.


- Ne želim da budem kao neki matori osobenjak koji odbacuje internet - rekao je Mask, dodajući, međutim, da trenutno ne vidi ubedljivu metaverzum situaciju.