23.12.2021.

12:31

Foto: AP/Photo

Planeta

Putin na konferenciji otkrio planove Rusije i Kine! Zajdeno razvijamo... A tiče se oblasti bezbednosti!

- Sarađujemo (sa Kinom) u oblasti bezbednosti. Kineska vojska je u velikoj meri opremljena najnaprednijim sistemima naoružanja. Čak zajedno razvijamo određena visokotehnološka oružja. Radimo u svemiru, u oblasti avijacije, na razvoju aviona i helikoptera - objasnio je Putin.


Moskva i Peking takođe sprovode zajedničke vežbe i patrole. Apsolutno sveobuhvatno partnerstvo bez presedana u istoriji, dodao je Putin.


- Predsednik Kine i ja sve vreme komuniciramo kao prijatelji. Zaista smo razvili veoma poverljive lične odnose i oni pomažu u poslovnim stvarima. U oblasti privrede: Azija se brzo razvija, Kina je neprikosnoveni lider. Naravno, razvijamo odnose u tom pogledu - rekao je ruski predsednik.

Informer

Vladimir Putin


- Već imamo preko 100 milijardi trgovinskog prometa. Radimo u različitim pravcima, u energetskom sektoru, preuzeli smo obaveze da postignemo neutralnost ugljenika, isporučujemo Kini sve vrste resursa, nastavlja se rad u oblasti nuklearne energije, u svemiru. Radimo i u humanitarnoj oblasti, koja prirodno ujedinjuje ljude - dodao je Putin.


Pratite na Sputnjiku direktan prenos konferencije za medije.