28.12.2021.

17:28

Foto: Pixabay

Planeta

SVI ĆE SE ZARAZITI! Šokantno predviđanje naučnika - otkrio mogući scenario pandemije u bliskoj budućnosti!

Ovo nije lako preneti čak ni onima koji su prihvatili činjenicu da je život bez korone nemoguć. Možete obući zaštitno odelo, nositi N95 masku ili šta god, ali u ovoj fazi, jedino što ćete postići jeste da odložite vreme dok se ne zarazite i time neznatno produžite pandemiju - napisao je Balu.


- Zaštita vakcinom od infekcije nije velika, ali je zaštita od teških simptoma, hospitalizacije i smrti i dalje odlična, uključujući i zaštitu protiv soja omikron. Takođe, nema moralne odgovornosti ako se razbolite od respiratornog virusa, u redu je, to je život, koji s vremena na vreme nije fer - istakao je on.


- Nisam oduševljen što najavljujem da će SARS-CoV-2 postati endemski virus, a u idealnom svetu poželeo bih da možemo da izbegnemo još jedan respiratorni virus koji kruži u zajednici (već ih ima blizu 200, uključujući 4 HCoVs), ali svet jednostavno nije idealan - objašnjava Balu.


Kako kaže, veruje da je vreme da se virus uskoro preda.


- Stopa vakcinacije na mnogim mestima je najviša moguća, osim toga, imamo i nekoliko lekova. Ipak, pretvaranje da sve držimo pod kontrolom, na neki način, skupo košta - kaže on.


- Da razjasnimo, iako verujem da bi mi, kao društvo, trebalo da pokušamo da se izvučemo iz pandemije prilično brzo, ne bih želeo da diktiram nečije ponašanje i u potpunosti poštujem to da će nekima biti potrebno malo više vremena da se ponovo osete spremnim da nastave "normalno" da žive - zaključio je on, preneo je Blic.

Tagovi: