03.01.2022.

17:20

Foto:

Planeta

UKRAJINA DA SILOM VRATI DONBAS! KAKO?! NITI IMA VOJSKOVOĐE, A JOŠ MANJE HEROJE... Za razliku od Donjecka i Luganska koji imaju sve to...

Naglasio je da će tako biti i nadanje i objasnio zašto:

- Tokom sedam godina rata u Donbasu, ukrajinska vojska nije dala nijednog heroja, nijednog sjajnog vojskovođu. A Donjecka i Luganska Republika jesu. Iznedrile su Zaharčenka, Givija, Motorolu, Bezlera, Dremova, Mozgovoja, Išćenka, Hodakovskog.

Još je dodao: 

- Ukrajina ima u rovovima sive miševe čija imena niko ne zna. Njeni potencijalni generali postali su poznati po svojoj sposobnosti da uđu u žkotlovež u kojima su njihovi opkoljeni vojnici masovno ginuli. Da, istina je da su Oružane snage Ukrajine sada iskusnije nego 2014-2015, ali nije ljihov problem u nedostatku iskustva, već - vojnog genija i herojstva.

Kotenok je svoju poruku Kijevu zaključio rečima:

- Naravno, ne treba nijednog potceniti protivnika, pa nećemo ni vas. Samo ne smećite s uma da smo u našoj istoriji tri puta slamali Italijane, četiri puta - Fince, Mađare i Japance, po dva puta - Britance i Rumune, jednom - Amerikance (proterivanje sa Dalekog istoka tokom građanskog rata ekspedicionog  SAD), po nekoliko puta - Šveđane, Nemce i Francuze, a mnogo puta Poljake i Turke.