13.01.2022.

10:11

Foto: Printscreen You Tube

Planeta

ODKB POKAZAO KAKO SE RADI, SADA... Počela predaja strateških objekata, Kazahstan staje na noge, u 13 regiona ukinut crveni nivo terorističke pretnje!

- U skladu sa planom koji su napravili komanda kolektivnih mirovnih snaga ODKB i ministarstvo odbrane republike Kazahstan počela je predaja objekata od društvenog značaja, koje čuvaju mirovnjaci, organima za sprovođenje zakona zemlje - navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, u toku je priprema vojne tehnike i opreme za utovar u avione Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije i njihovo vraćanje u svoje baze.

Povratak snaga ODKB u svoje države će biti organizovan u saradnji sa kazahstanskom stranom. Obraćajući se postrojenom kontingentu ODKB u Alma Ati, komandant mirovne misije u Kazahstanu general-pukovnik Andrej Serdjukov saopštio je da je grupa uspela brzo da osigura bezbednost građana i da garantuje rad strateških objekata u toj republici.

Po njegovim rečima, mirovna operacija u Kazahstanu je uspešno završena, svi postavljeni zadaci su realizovani.

Da se situacija u Kazahstanu stabilizuje pokazuje i to što je u Nur Sultanu i u još 13 regiona republike ukinut crveni nivo terorističke pretnje.

Juče je predsednik Kazahstana Kasim Žomart Tokajev saopštio da će mirovni kontingent ODKB početi da se povlači iz zemlje 13. januara.