13.01.2022.

18:05

Foto:

Planeta

PUTIN: MIROVNE SNAGE CSTO IMALE KLJUČNU ULOGU U KAZAHSTANU! Ruski mirovnjaci u Kazahstanu zaštititili ključne strateške objekte u Almatiju!

Šojgu je izvestio šefa ruske države da je postsovjetski bezbednosni blok počeo da povlači svoj mirovni kontingent iz Kazahstana nakon što se situacija u toj centralnoazijskoj republici stabilizovala, preneo je TASS.

- Sergeju Kužugetoviču, mirovne snage CSTO su odigrale ključnu ulogu u stabilizaciji situacije u Kazahstanu, (na teritoriji) našeg najbližeg partnera i saveznika. Ovo je ocena kazahstanskog predsednika Kasima-Žomarta Kemeleviča Tokajeva - rekao je Putin.

OPŠTI HAOS U SAD! MOBILISANO HILJADU VOJNIH LEKARA... Njihova misija, pomoći bolnicama usled preopterećenosti zbog OMIKRONA!

On je rekao da su mirovne snage postsovjetskog bezbednosnog mirovnog bloka uspele da stave sve vitalne objekte i infrastrukturu pod svoju zaštitu i oslobode znatan broj vojnika i pripadnika poslicijskih snaga za izvođenje specijalnih operacija unutar zemlje.

Ruskim mirovnjacima u Kazahstanu je dodeljen zadatak da zaštite ključne strateške objekte u Almatiju.

EVROPA BLIŽA RATU NEGO IKAD U 30 GODINA! Jedna od članica Unije upozorova, a tiče se istoka EU: VEĆ NEKOLIKO NEDELJA... Sa strahom isčekuju VELIKU VOJNU ESKALACIJU!

CSTO je danas započeo postepeno povlačenje svojih kolektivnih mirovnih snaga iz Kazahstana i to će trajati nekoliko dana.