16.01.2022.

16:40

Foto:

Planeta

NIGERIJA: NAORUŽANI NAPADAČI OPLJAČKALI SELO I UBILI 50 LJUDI! Vojnici koji su štitili meštane pobegli...

Lokalni starešina Abdulahi Karman Unaši rekao je za Rojters da su muškarci ušli u selo Dankade u državi Kebi i razmenili vatru sa vojnicima i policajcima.

Kako se navodi, snage bezbednosti bile su prisiljene da se povuku, ostavljajući napadače da pale prodavnice i kradu stoku, rekao je Unaši.

- Ubili su dva vojnika, jednog policajca i 50 seljana. Kidnapovali su vođu zajednice Dankade i mnoge seljane, uglavnom žene i decu - rekao je Karman.

Voleli ga ili ne, Tramp ovog puta ZAISTA PAMETNO GOVORI, stara priča ali na novi način!


Sin otetog vođe zajednice Didži Umar Bunu, rekao je da su se naoružani napadači vratili rano jutros, kao i da su zapalili još kuća u selu.

- Nisu zvali, niti tražili otkup. Selo Dankade je prepuno leševa - rekao je on telefonom za britansku agenciju.

Nigerijska država Kebi deli granicu sa Zamfarom, gde je vlada u septembru započela vojnu ofanzivu i isključila telekomunikacije, kako bi se izborila sa bandama koje naziva teroristima.

HRVATI U PANICI, GDE JE NESTAO MILANOVIĆ?! Mediji digli frku, šta se dešava sa hrvatskim predsednikom, nije se oglasio od 6. januara, a morao je...


Predsednik Muhamadu Buhari naveo je u saopštenju da je vojska započela veliku vojnu operaciju u državi Niger, kako bi dejstvovala protiv pobunjenika Boko Harama koji beže od vladine ofanzive, navodi Rojters.