17.01.2022.

21:00

Foto:

Planeta

(VIDEO) LONDON SE IGRA VATROM, UKRAJINI POSLALI NOVI RAKETNI SISTEM, PA POZVALI ŠOJGUA NA RAZGOVORE! Odgovor Moskve biće brutalan?!

Doneli smo odluku da opremimo Ukrajinu lakim protivoklopnim odbrambenim sistemima naoružanja, rekao je Volas u parlamentu i dodao da poziva svog ruskog kolegu Sergeja Šojgua da poseti London u narednih nekoliko nedelja kako bi razgovarali o krizi, preneo je Rojters.

- Nije reč o strateškom naoružanju. Oprema koju ćemo isporučiti Ukrajini ne predstavlja pretnju Rusiji, jer je odbrambenog karaktera - poručio je Volas.

Podsetimo, London je već poslao vojne instruktore u Ukrajinu, kako bi pomogli Kijevu da spremi vojsku za eventalnu invaziju na Donbas!

Nedavno je i britanski list Mirror otkrio plan za slanje 600 vojnika britanskih specijalaca u Ukrajinu, zbog straha da je Rusija spremna izvršiti invaziju na Kijev.

Prema pisanju lista, plan je da se ovi vojnici iskrcaju u Ukrajini u roku od nekoliko sati, ako se uoči bilo kakvo kretanje ruskih trupa.

Nekoliko sedmica ranije zamalo je došlo do otvorenog rata Moskve i Londona kada su Rusi ispalili je rakete upozorenja u blizini britanskog nosača aviona u Crnom moru.