24.01.2022.

10:40

Foto: AP/Tanjug

Planeta

SRBI OSTAJU, NE PLAŠE SE RUSA! BRITANIJA POVLAČI OSOBLJE IZ AMBASADE U KIJEVU, pre Londona isto su uradili i Ameri... UBEĐENI SU DA PUTIN NAPADA!

U objavi Ambasade na Tviteru navedeno je da britanska ambasada u Kijevu ostaje otvorena i da će nastaviti da obavlja najvažnije poslove.

Prethodno je BBC javio da je Britanija počela da povlači osoblje iz ambasade u Ukrajini zbog upozorenja o ruskoj invaziji.

Kako se navodi, zvaničnici su saopštili da nije bilo konkretnih pretnji britanskim diplomatama, ali da će se oko polovine osoblja koje radi u Kijevu vratiti u Veliku Britaniju.

Prethodno su Sjedinjene Američke Države naložile članovima porodica zaposlenih u američkoj ambasadi u Ukrajini da napuste tu zemlju, navodeći kao razlog kontinuiranu pretnju Rusije vojnom akcijom.

(VIDEO) RUSKI SUHOJI UNIŠTAVALI CILJEVE NA ZEMLJI, SIRIJSKI MIGOVI IM ČUVALI LEĐA! E, tako se to radi, zajednički letovi biće redovni!

Američki Stejt department je, takođe, odobrio dobrovoljni odlazak službenika američke vlade, poručujući da bi Amerikanci trebalo da razmotre hitan odlazak iz te zemlje.

Američka vlada već ranije preporučila svojim državljanima da ne putuju u Ukrajinu i upozorila ih da ima informacije prema kojima Rusija priprema veliku vojnu operaciju protiv Ukrajine.

(VIDEO) RUSKA FLOTA IMA NOVO ORUŽJE ZA NOSAČE AVIONA, AMERIČKA MORNARICA U NEVOLJI! Dovoljan je jedan rafal i "ćao nema više"!

Rusija negira da ima bilo kakve planove za vojnu akciju u Ukrajini.

Srbija za sada ne planira povlačenje osoblja iz Ambasade u Kijevu, niti je pozvala građane da se vrate ili napuste Ukrajinu.