24.01.2022.

13:20

Foto:

Planeta

MOSKVA ISMEVA AMERE I BRITANCE! BEŽITE IZ UKRAJINE KAO IZ KABULA! Evakuaciju diplomata iz Kijeva za Rusiju je smehotresna...

U intervjuu "Eho Moskva" Zaharova je primetila da je američka informativna i politička agenda nerazumna, dodavši da će ruska ambasada nastaviti normalno da funkcioniše.

- Ambasada Rusije u Kijevu radi normalno. Istina, uoči Nove godine su otišli članovi porodica diplomata, porodice. Neki su ostali, neki otišli. To je tako uoči Nove godine - objasnila je ona.

Ministarstvo inostranih poslova Ukrajine je saopštilo da poštuje odluku američkih vlasti, ali smatra da je to „manifestacija preteranog opreza".

- Poštujući pravo stranih država da osiguraju bezbednost svojih diplomatskih predstavništava, smatramo taj korak američke strane preuranjenim - saopštio je ruskim medijima predstavnik ukrajinskog MIP-a Oleg Nikolenko.

(VIDEO) SVE GOVORI - BIĆE RATA! NATO ŠALJE DODATNE BRODOVE I AVIONE NA GRANICE RUSIJE! Moskva ovo neće tolerisati, sledi brutalan odgovor!

On je dodao da će američka ambasada nastaviti sa radom i da odlazak službenika ambasade „uopšte nije neophodan".

I poznati ruski novinar Vladimir Solovjov osvrnuo se na odluku o evakuaciji američkih diplomata iz Kijeva.

- Odmah sam se setio Kabula. I tamo su Amerikanci bili zaboravili da obaveste saveznike o svojim planovima o evakuaciji - napisao je Solovjov na svom telegram-kanalu.

(VIDEO) RUSKI SUHOJI UNIŠTAVALI CILJEVE NA ZEMLJI, SIRIJSKI MIGOVI IM ČUVALI LEĐA! E, tako se to radi, zajednički letovi biće redovni!

Ranije je Stejt department dozvolio američkim diplomatama da dobrovoljno napuste Ukrajinu zbog zaoštravanja situacije između SAD, NATO-a i Ukrajine, sa jedne strane, i Rusije sa druge strane. Za njim je usledila Velika Britanija i Australija