25.01.2022.

18:46

Foto:

Planeta

GLUPA IDEJA I UŽASNA SMRT italijanskog penzionera! Starac (91) poginuo bežeći iz doma!

Italijan Mario Finoti (91) poginuo je u pokušaju da pobegne iz staračkog doma u gradu Papoce u regionu Veneto. Starac je u toku noći prošlog utorka vezao jedan kraj posteljinskog čaršava za krevet, a drugi oko struka i skočio kroz prozor na prvom spratu. Na taj način je, međutim, pritisnuo pluća i praktično se ugušio, pa ga je osoblje doma našlo ujutru mrtvog kako visi sa prozora.


Nije hteo u dom


Prema pisanju lokalnih medija, Finoti je manje od godinu dana živeo u domu "Opera Pija Frančesko Botoni". Nije bio oženjen, niti je imao dece, pa o njemu nije imao ko da brine. Zato su ga socijalne službe, protivno njegovoj volji, smestile u dom.

Bio je zdrav

Mario Finoti je bio zdrav, nije patio ni od kakve bolesti. Nije bio dementan
Luka Avanci


- Penzioner je pokušao da pobegne iz doma tako što je jedan kraj čaršava vezao za krevet, a drugi obmotao oko struka. Prilikom iskakanja kroz prozor verovatno se okliznuo i ispao, pa ga je čaršav cimnuo, što je izazvalo fatalni pritisak na pluća. Nesrećni čovek se tako udavio - piše "Korijere del Veneto".


Direktor doma za stare Luka Avanci ispričao je za taj list da je osoblje bilo šokirano kad je u sredu ujutru našlo penzionera kako mrtav visi sa prozora njegove sobe.


- Mario Finoti je bio zdrav, nije patio ni od kakve bolesti. Nije bio dementan. Baš nedelju dana pre nego što je umro, prošao je psihološke provere. Čak je i njegova bratanica razgovarala sa psihologom o njegovom stanju. Ne znam šta mu je prošlo kroz glavu kad je pokušao da pobegne preko prozora - kazao je Avanci.


Bio usamljen


Gradonačelnik Papocea Pjerluiđi Moska ispričao je da su Finotija znali svi u gradu, budući da je u njemu bio rođen.

Prijatelje mu ubila korona

Gradonačelnik Papocea Pjerluiđi Moska kaže da je uglavnom sve Finotijeve prijatelje ubila korona.
- Naš grad je korona opustošila. U njemu je u većini živelo stanovništvo starije od 65 godina, a mnogi su umrli već tokom prvog talasa pandemije korone u martu i aprilu 2020 - rekao je Moska.


- Voleo je da priča o politici, pa je često svraćao kod mene u kancelariju. Samoća ga je najverovatnije naterala na to da pokuša da pobegne. Zbog pandemije korone u domovima za stare zabranjene su posete, pa se verovatno osetio usamljenim - rekao je Moska.