25.01.2022.

14:34

Foto: Reuters

Planeta

KADIROV NEMA DILEMU, PUTIN DA IDE DO KRAJA I UKRAJINU REŠI JEDNIM POTEZOM! Lider Čečenije ima predlog kako brzo i efikasno rešiti krizu sa Kijevom i NATO!

Ramzan Kadirov je istakao da Rusija ne treba da pravi ustupke zapadnim zemljama po pitanju Ukrajine – najbližeg suseda Rusije. Prema njegovim rečima, Sjedinjene Američke Države ne čine ništa dobro za Ukrajinu.

„Naprotiv, u svojoj istoriji uvek su diktirali protiv Rusije, njima treba država da tamo postave svoju bazu. Ako u Ukrajini ima ljudi, treba da se suprotstave tome, a ako nema takvih u Ukrajini, onda Rusija treba da preduzme mere. Da sam na mestu predsednika, odavno bih zauzeo Ukrajinu, poslao bih tamo vojsku i zaveo red“, rekao je Kadirov na Instagramu tokom zajedničkog uključenja sa predsednikom čečenskog parlamenta Magomedom Daudovom.

Kadirov je podsetio na nedavne događaje u Siriji koji su takođe mogli da utiču na bezbednost Rusije.

„Ako se ludi, podmitljivi ljudi nalaze na čelu države i preko te zemlje ugrožavaju bezbednost naše države, mi treba da ćutimo? Da oni šejtani u Siriji nisu na vreme zaustavljeni, danas bi kod nas ubijali i dizali u vazduh ljude. Sve bi se to prelilo u Čečeniju, Rusiju, a to isto će iz Ukrajine preći u Rusiju. Zato je neophodno preduzeti preventivne mere. Ako Amerika ili neko drugi misli da može da uništi Rusiju, da je zauzme ili baci državu na kolena – to se nikada neće desiti“, poručio je Kadirov.

Informer

Nakon ove izjave Kadirova oglasio se portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Želim da vas podsetim da osnovu spoljne politike Rusije formira lider Rusije. I na sreću svih nas, lider ruske države koja uključuje i Čečeniju kao subjekat, je Vladimir Vladimirovič Putin“, rekao je Peskov.

U poslednje vreme Zapad optužuje Rusiju da navodno priprema invaziju na Ukrajinu i da u prilog tome ide i činjenica je Moskva značajno pojačala vojno prisustvo kod granica Ukrajine. Rusija odlučno odbacuje te optužbe kao neosnovane i opasne i ističe da vojne snage premešta na svojoj teritoriji u skladu sa Ustavom, a da Zapad sve to koristi kao izgovor za dalje širenje na Istok.