27.01.2022.

13:07

Foto: AP/Fotoilustracija

Planeta

"ŠTA ĆE NEMAČKA SLEDEĆE POSLATI? JASTUKE?" Kličko misli da se Nemci "šale", nasmejao se na ponudu i ostao "bez reči"!

Bivši bokser koji je postao političar Vitalij Kličko nasmejao se na ponudu, pitajući da li bi nacija htela da pošalje jastuke umesto njih.

Rekao je da ga je ponuda šlema ostavila "bez reči".

On je za Bild rekao: „Pet hiljada šlemova je apsolutna šala. Šta će Nemačka sledeće poslati? Jastuke?

Gradonačelnik je takođe rekao da Nemačka ne razume „da imamo posla sa visoko opremljenom ruskom vojskom koja bi u svakom trenutku mogla da počne dalju invaziju na Ukrajinu“.

Informer

Češka vlada pristala je da donira 4.000 artiljerijskih metaka Ukrajini dok se zemlja priprema da se potencijalno suoči sa Putinovim snagama.

Ukrajina se nalazi na ivici sveopšteg rata sa Rusijom. Na granici se gomilaju trupe od 120.000 vojnika.

U međuvremenu, Britanija poziva NATO saveznike da se suprotstave ruskim nasilnicima i preplave Ukrajinu oružjem, a ne šlemovima ili jastucima.

Sekretar odbrane Ben Volas će podeliti obaveštajne podatke o razmerama ratnih planova predsednika Putina sa holandskim i nemačkim šefovima odbrane kako bi im pomogao da ojačaju svoju odlučnost.

Ukrajinska vlada je 19. januara pismenim putem zatražila od Ministarstva odbrane Nemačke pomoć u opremi i navela potrebu za šlemovima i zaštitnim prslucima. Kličko je tada prvi put izrazio nerazumevanje zbog ponašanja Berlina.