27.01.2022.

16:31

Foto: pixabay.com/Fotomontaža

Planeta

ISPLIVALA MAPA KOJA JE TREBALO DA OSTANE TAJNA! Karta uznemirila Ukrajinu, svet trlja oči, obeležena SVAKA TAČKA VOJNE VEŽBE RUSIJE I BELORUSIJE

Da li je mapa objavljena namerno ili slučajno ostaje enigma, mada većina se slaže da je u pitanju namerna provokacija Belorusije, posebno sa imenima zamišljenih agresorskih država koje aludiraju na okruženje ove države sa kojima su konflikti veoma intenzivni pre svega se to odnosi na Poljsku i Ukrajinu.

Vežba kako se može zaključiti ima zamišljeni scenario da "Imperijalistički predatori" u pitanju su četiri fiktivne države Nerisa, Pomorije, Bedebugija, Djeprovija koje napadaju Republiku Polesje, sa glavnim ciljem da se promeni njeno leglano izabrano političko rukovodstvo.

Pojedinici upućeni u dešavanja na istoku Evrope navode da brifing o ovoj vojnoj vežbi je identičan scenario ruske akcije koja je izvedena 2014. Ukrajinci tvrde da je to preslikani scenario dešavanja kada su: " terorističke i separatističke organizacije uz stranu pomoć, ispunjavali želje pojedinačnih zemalja da dominiraju regionom ne vodeći računa o interesima drugih zemalja“.

Ukrajina već spominje da je naziv Dnjeprovia: Ukrajina istočno do Novograd-Volinskog, Klopija (Bedbugija): zapadno do Novograd-Volinskog, Poljska južno do Bjala Podlaska, Pomorija: između Poljske i koridora Suvalkija, Kalinjingrad Niaris: Kalinjingrad plus Litvanija.