29.01.2022.

11:52

Foto: Printskrin

Planeta

RUSIJA PREBACILA RAKETNU DIVIZIJU "PANCIR S" U BELORUSIJUI! 12 borbenh vozila Istočnog vojnog okruga stiglo u stanicu istovara (VIDEO)

"Još jedan železnički ešalon dopremio je na stanicu istovara protivavionsku raketnu diviziju 'Pancir S' Istočnog vojnog okruga", navodi se u saopštenju.

Kako se vidi na snimku koji je objavila ruska vojska, divizija uključuje 12 borbenih vozila, a svaka od njih može da nosi 12 protivvazdušnih raketa u transportno-lansirnim kontejnerima. Ruski vojnici će marširati do područja dislokacije, zauzeće položaje i stupiti na borbeno dežurstvo u okviru Jedinstvenog regionalnog sistema PVO Belorusije i Rusije.

Provera snaga za reagovanje Savezne države odvijaće se u dve etape. U prvoj etapi, do 9. februara, u najkraćem roku biće preraspoređene i stvorene grupe trupa na teritoriji Belorusije, organizovanje zaštite i odbrane važnih državnih i vojnih objekata, zaštita državne granice u vazdušnom prostoru i proverea gotovosti dežunih snaga PVO.

U drugoj etapi – od 10. do 20. februara – biće održane zajedničke vežbe „Saveznička odlučnost 2022“ u okviru kojih će se raditi na suzbijanju i odbijanju spoljne agresije, kao i suprotstavljanju terorizmu i zaštiti interesa Savezne države. U okviru vežbi će se na poligonima u Belorusiji vežbati gađanje, a u pojedinim pograničnim delovima taktičke vežbe.