31.01.2022.

09:53

Foto: Informer/Fotomontaža

Planeta

Bila je glavna u ISIS, OBUČAVALA ŽENE I DECU DA KORISTE AK-47, granate i POJASEVE SAMOUIBICA! Amerikanka PREDVODILA ŽENSKI BATALJON u Siriji!

Alison Fluk-Ekren (42) uhapšena je u Siriji, a zatim prebačena u pritvor FBI u petak, navodi se u krivičnoj prijavi i subotnjem saopštenju Ministarstva pravde.

Navodno, Alison je želela da regrutuje operativce za napad na kampus američkog koledža, ona je optužena da je razgovarala o terorističkom napadu na tržni centar, takođe se navodi u saopštenju Ministarstva pravde.

- Da bi izvršila napad, Fluke-Ekren navodno je objasnila da bi mogla da ode u tržni centar u Americi, da parkira vozilo puno eksploziva u podrumu ili nivou garaže u zgradi, a zatim da detonira eksploziv u vozilu pomoću uređaja za aktiviranje mobilnih telefona - stoji u saopštenju.

Žalba je podnesena 2019. godine, ali je objavljena u subotu nakon što je Fluke-Ekren vraćena u SAD iz Sirije kako bi se suočila sa optužbama, navodi se u saopštenju.

Informer

Obučavala decu da koriste oružje

Dok je bila u Siriji, Fluke-Ekren je takođe imenovana, prema rečima tužioca, da vodi i obučava žene i decu da koriste AK-47 jurišne puške, granate i pojaseve samoubice za ISIS počev od 2016. godine.
 

Ona je takođe terorističkoj grupi i njenim članovima obezbedila smeštaj, prevođenje govora vođa ISIS i podučavanje ekstremističke doktrine ISIS navodi se u saopštenju.