02.02.2022.

07:00

Foto:

Planeta

MILANOVIĆ UKAPIRAO ONO ŠTO SRBI ZNAJU ODAVNO! ISPROZIVAO BRITANCE ZBOG RUSIJE, LONDON HUŠKA KIJEV, to neće dobro završiti za Ukrajinu!

Milanović je ocenio da Velika Britanija "huška" i da se Ukrajina "neće usrećiti ako bude slušala trenutno aktuelni London".

On je ponovio da je prijatelj Ukrajine i da je neodgovorno jednu državu koja je u teškim problemima, kojoj EU šalje zbunjujuće poruke, držati taocem Londona i Vašingtona.

- Ne želim da pogine nijedan Ukrajinac, ni Rus, a za Hrvate nema šanse -, naglasio je Milanović.

Komentarišući krizu na ukrajinsko-ruskoj granici, Milanović je prošle sedmice rekao da će povući "do zadnjeg" hrvatskog vojnika ukoliko dođe do eskalacije krize na tom području, jer Hrvatska s tim sukobom nema ništa.

SRBIJO, OVO NE SME PROĆI TEK TAKO! EVO ČEMU UČE MALE HRVATE, PRIPOJILI SU SRPSKU, DELOVE SRBIJE, SVE JE TO NJIHOVO! Brutalna provokacija iz "lijepe njihove"!

On je ocenio da je reč o ozbiljnoj krizi koja "nema veze" s Ukrajinom i Rusijom već da to ima veze sa dinamikom američke unutrašnje politike Džozefa Bajdena i njegove administracije. Takođe je ocenio da Ukrajini nije mesto u NATO i da je jedna od najkorumpiranijih država.

Od njegovih izjava ogradio se premijer Andrej Plenković, koji se istovremeno izvinio Ukrajincima.