04.02.2022.

17:33

Foto:

Planeta

NEMAČKA JE PECNULA, ONA SE SETILA SRBIJE Zaharova spomenula Srbe i podsetila na važnu stvar!

Zaharova je tim rečima odreagovala na izjavu portparolke Ministarstva spoljnih poslova Nemačke Andree Zase koja tvrdi da se slučajevi sa "RT DE" i "Dojče vele" nikako ne mogu porediti. Prema njenim rečima, emitovanje RT DE zabranio je nezavisni nemački organ za nadzor medija, te nemačka Vlada s tim nema veze. Takođe je dodala da "RT DE" nije imao licencu, dok je "Dojče vele" radio sa licencom i legalno.

- Pitam se da li se u Berlinu prave ili stvarno ne razumeju? Hajde da ponovimo. Kanal "RT DE" je licenciran u Srbiji. Prema Evropskoj konvenciji o prekograničnoj televiziji, emitovanje programa RT DE je moguće na teritoriji 33 evropske zemlje, uključujući Nemačku - napisala je Zaharova na Telegramu. Ona je podsetila da je "RT DE" emitovao program iz Moskve, a ne iz Berlina.

- Kakve veze Nemačka ima s tim? Ili Vlada Nemačke smatra da drži licencu i za ceo nemački jezik? Nisam sigurna da su Austrija i Švajcarska u toku sa ovakvim preokretom situacije - konstatovala je portparolka.

Informer

U okviru recipročnih mera objavljenih 2. februara kao odgovor na neprijateljske korake Nemačke da zabrani satelitsko i drugo emitovanje televizijskog kanala na nemačkom jeziku "RT DE", Moskva je zatvorila dopisništvo nemačke radio-televizijske kompanije "Dojče vele" u Ruskoj Federaciji.