10.02.2022.

18:41

Foto: Reuters/Tanjug/AP

Planeta

GDE JE MOZAK?! ŠEFICA FORIN OFISA NE ZNA NI GDE SU GRANICE RUSIJE! Lavrov u neverici slušao Liz Tras, Voronjež i Saratovanad smestila u Ukrajinu!

Prema tom izvoru, Lavrov je tokom diskusije povodom informacija o ruskim snagama kod ukrajinske granice upitao britansku ministarku da li London priznaje suverenitet nad voronješkim i saratovskim regionom.

Ona je odgovorila:

- Velika Britanija nikada neće priznati suverenitet Rusije nad tim regionima.

Britanska ambasada u Moskvi potom je saopštila da je ministarka mislila da se te dve oblasti deo Ukrajine.

ČEŠKA UKINULA OBAVEZNU POTVRDU o vakcinaciji! Broj inficiranih omikron sojem opada!

Obe oblasti nalaze se na jugoistoku Rusije u blizini granice sa Ukrajinom.

Britanska ministarka i šef ruske diplomatije ranije danas su razgovarali u Moskvi o situaciji u Ukrajini, vojnim vežbama u Belorusiji i garancijama bezbednosti koje Rusija tražila od Zapada.

Zapadne zemlje već mesecima, a poslednjih nedelja intenzivno, optužuju Moskvu da se sprema da izvede invaziju na Ukrajinu i da je zbog toga koncentrisala ogromne vojne snage na granici sa tom zemljom.

ŠTA TO PUTIN SPREMA, UPOTREBU SVIH RATNIH BRODOVA RUSIJE?! ŠOJGU NAREDIO DA FLOTA KRENE, Ameri i NATO sad znaju sa čime se suočavaju!

Rusija te optužbe odbacuje kao neosnovane, ističući da premešta vojsku na sopstvenoj teritoriji i da je to njeno suvereno pravo, a da Zapadu to služi kao izgovor da dodatno približi snage i vojnu tehniku NATO ruskim granicama.