20.02.2022.

13:01

Foto:

Planeta

OVO SVE MOŽE DA IMA POGUBNE POSLEDICE! Peskov upozorio Zapad: Prestanite sa najavama ruske invazije na Ukrajinu - TO JE OPASNA PROVOKACIJA!



- Sam predsednik ne obraća pažnju na to, ali ovakve izjave, naravno, element su provokacija - rekao je Peskov televiziji "Rusija 1".

On je dodao da to vodi ka eskalaciji situacije.

- A kada napetost eskalira do maksimuma, kao sada, na primer, na liniji razdvajanja u svakom trenutku, svaki neplanirani događaj ili svaka mala planirana provokacija može dovesti do nepopravljivih posledica - rekao je Peskov.

- Zato sve to ima, može imati, pogubne posledice – te svakodnevne vežbe oko objavljivanja datuma invazije Rusije na Ukrajinu - upozorio je postparol Kremlja.

On je pozvao Zapad da se podseti istorije i zapita se: Zašto bi Rusija bilo koga napadala?

- Podsećamo da Rusija tokom svoje istorije nikada nikoga nije napala. A Rusija, koja je preživela toliko ratova, poslednja je država u Evropi koja uopšte želi da govori, čak i da izgovori reč - rat - zaključio je portparol ruskog lidera.

Poslednja izjava o danu "D" jutros se pojavila iz usta ministarke inostranih poslova Velike Britanije Liz Tras. Ona je najavila "invaziju" za narednu nedelju. Naravno, ne iznoseći bilo kakve dokaze.