20.02.2022.

18:41

Foto: Printscreen

Planeta

BELO "Z" NA RUSKIM TENKOVIMA KOD UKRAJINE! Analitičari o mogućem značenju misterioznog simbola! (VIDEO)

Snimci iz pograničnih regija prikazuju mnoštvo oklopnih vozila sa oznakom "Z", uključujući i konvoj u Šebekinu, koji je udaljen samo osam kilometara od ukrajinske granice, prenosi britanski Telegraf.

- Čini se da ruske snage u blizini granice označavaju vozila slovom 'Z' kako bi identifikovali različite vojne jedinice ili ešalone - primetio je na Tviteru Rob Li, vojni analitičar sa Kings koledža u Londonu.

Šta tačno znači slovo "Z", zasad nije jasno. Bilo je nagađanja da bi oznaka trebalo da spreči prijateljsku vatru u slučaju ruske invazije. Druga teorija je bila da su sve snage označene sa "Z" bile deo određene grupe sa nepoznatom svrhom.

Misteriozno Z

Neki analitičari su snage sa slovom "Z" nazvali "Zoro odredom".

- Pojavljuju se brojni snimci ruskih vojnih vozila sa oznakama 'Z'. Naša procena je da su to identifikacione oznake 'prijatelj ili neprijatelj' koje su koristile vojske tokom rata - napisali su na Tviter profilu Ukrajine "War Report", koji prati gomilanje ruskih trupa u blizini Ukrajine.

- Poslednjih dana video sam mnogo slika koje prikazuju ruske trupe u kampovima kako se skrivaju u šumama, od Belorusije do Solotija - napisao je Konrad Muzika iz "Rošan konsaltinga", koji prati ruske vojne aktivnosti.

-Mislim da Rusi rade dobar posao u smislu operativne bezbednosti, dodao je.

Najnovija dešavanja uživo iz Donbasa možete pratiti OVDE.