23.02.2022.

16:32

Foto: Pixabay

Planeta

VAŽNO SAOPŠTENJE IZ DŽONSONOVOG KABINETA! Ministarka kulture Velike Britanije zatražila MERE PROTIV Raša Tudej (RT)!

Nakon što je Rusija u ponedeljak priznala dve samoproglašene republike Donjeck i Lugansk Narodna Republika i naredila raspoređivanje trupa tamo, nekoliko britanskih poslanika pozvalo je premijera Džonsona da osudi emitovanje državno sponzorisane televizije Raša Tudej (RT).

"Ministarka kulture pisala je Ofcomu (britansko medijsko regulatorno telo) da izrazi svoju zabrinutost u vezi sa mogućnostima Rusije da širi svoju propagandu u Velikoj Britaniji", rekao je portparol novinarima, upitan da li britanska vlada želi da zabrani ovaj ruski kanal. Dodao je da sve što ministarka za kulturu traži od Ofcoma je da preduzme bilo kakav korak u slučaju pokušaja da se kanal RT iskoristi za širenje dezinformacija.

Ranije je, odgovarajući na pitanja u parlamentu, Džonson sugerisao da veruje da je od britanskog medijskog regulatornog tela zatraženo da pregleda dozvolu za emitovanje ruskog informativnog kanala. Džonson je tada u parlamentu rekao da je Biratanja zemlja koja veruje u slobodu govora i da smatra da je važno da se odlučivanje o tom pitanju prepusti Ofcomu, a ne političarima, kako to, dodao je, radi Rusija.