25.02.2022.

09:47 >> 10:56

Foto: Printskrin video

Planeta

RUSKA JEDINICA PRIMENILA TRIK DA PRODRE U KIJEV, ubrzo je udledila brutalna egzekucija! (UZNEMIRIJUĆI VIDEO)

Kako javljaju ukrajinske vlasti, Rusi su ušli u četvrt Obolon. Tamo se trenutno vode borbe.

Ukrajinska vlast pozvala je ljude da ostanu u domovima i da pripreme molotovljeve koktele. Ova četvrt nalazi se 10 kilometara od centra Kijeva.

Zamenica ukrajinskog ministra odbrane Hana Maljar rekla je da je ruska vojska zaplenila dva automobila ukrajinskih oružanih snaga pre nego što su se presvukla u uniformu ukrajinske vojske, a zatim se sa Obolona odvezla do centra Kijeva. 

"Ruska vojska je zaplenila dva vozila Oružanih snaga Ukrajine, presvukla se u uniformu ukrajinske vojske i velikom brzinom krenula ka centru Kijeva sa Obolona. Prati ih kolona ruskih vojnih kamiona. Oni će svakako biti neutralisani", napisala je Maljar na Tviteru. Ubrzo su objavljeni snimci na kojima se vide dvojica likdiviranh ruskoh vojsniak preobučenih u uniformu ukrajinske vojske.

Ukrajinski general-potpukovnik Valerij Zalužnij je potvrdio izveštaje u saopštenju na sajtu ukrajinskih oružanih snaga.

Redovi automobila su na granicama i pokušavaju da odu iz Ukrajine u Mađarsku i Poljsku. Oni čekaju i do 15 sati, izveštava Piter Bomont iz Gardijana iz Lavova. Međutim, zbog naređenja o opštoj mobilizaciji koju je izdao ukrajinski predsednik Voldomir Zelenski većini muškaraca nije dozvoljeno da odu, pa mnogi ostavljaju svoje porodice na granicama.