01.03.2022.

11:11

Foto:

Planeta

ŠOJGU ODAO GLAVNI ZADATAK RUSIJE I DOBRO POTKAČIO NEPRIJATELJE! Ukrajinska strana ne okleva da koristi civile kao živi štit, škole, vrtiće, a Zapad... HVALA NAŠIM VOJNICIMA NA JUNAŠTVU!

Šojgu je ponovio da se specijalna vojna operacija sprovodi „u cilju zaštite stanovništva Donbasa, demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine“.

Informer

„Nama je glavna stvar da zaštitimo Rusku Federaciju od vojne pretnje koju predstavljaju zapadne zemlje koje pokušavaju da iskoriste ukrajinski narod u borbi protiv naše zemlje“, rekao je Sergej Šojgu.

On je naglasio da ruska vojska „ne zauzima ukrajinsku teritoriju i da preduzima sve mere da sačuva živote i bezbednost civila“.

„Naglašavam da se udari nanose samo na vojne ciljeve“, rekao je Šojgu.

Ukrajinska strana postavlja postavlja municiju u civilne objekte. Ukrajinska strana tokom sukoba raspoređuje višecevne raketne sisteme i minobacače velikog kalibra u dvorištima stambenih zgrada, u blizini škola i vrtića, koristi civile kao živi štit, rekao je Šojgu.

„Tokom vojnih sukoba ukrajinska strana ne okleva da koristi civile kao živi štit. Višecevniraketni sistemi, topovi, minobacači velikog kalibra postavljeni su u dvorištima stambenih zgrada, u blizini škola i vrtića“, rekao je Šojgu na konferenciji za novinare.

On je zahvalio vojnicima „na hrabrosti i junaštvu, savesnom i profesionalnom izvršavanju postavljenih zadataka“.