01.03.2022.

11:18

Foto:

Planeta

"Severni tok 2" otpušta sve zaposlene u Cugu!

Ministar privrede Švajcarske Gi Parmelin rekao je da je otpušteno 140 zaposlenih.

Preduzeće je najavilo za danas razgovor sa kantonalnim vlastima.

Informer

„Posle nedavnih geopolitičkih dešavanja koja su dovela do uvođenja američkih sankcija Severnom toku 2 AG, kompanija je morala da raskine ugovore sa zaposlenima. Veoma žalimo zbog ovakvog razvoja događaja", navodi se u saopštenju, prenosi Rojters.

Sjedinjene Države su prošle nedelje uvele sankcije ovoj kompaniji sa sedištem u Švajcarskoj, nakon što je Rusija priznala dva otcepljena regiona u istočnoj Ukrajini i pokrenula vojnu akciju u toj zemlji, što je izazvalo talas novih ekonomskih sankcija Zapada prema Moskvi.

Švajcarski ministar ekonomije Gi Parmelin izjavio je u intervjuu za švajcarski radio RTS u ponedeljak da je svo osoblje kompanije Severni tok 2, njih više od 140 koji su radili u švajcarskom gradu Cugu, otpušteno.

Britanska agencija je ranije danas takođe izvestila, pozivajući se na dva neimenovana izvora upoznata sa situacijom, da kompanija Severni tok 2 AG razmatra podnošenje zahteva za stečaj.

Severni tok 2 AG radi sa finansijskim savetnikom na otplati nekih svojih finansijskih obaveza kako bi formalno mogao da započne stečajni postupak pred švajcarskim sudom već ove nedelje, rekli su Rojtersovi izvori.

Bonus video: