01.03.2022.

11:49

Foto:

Planeta

"NUKLEARNA TRIJADA" JE NAJVEĆA GLAVOBOLJA ZAPADA! Zašto? Razlog za to je BAŠ VELIK, Putinovo "crveno dugme se može aktivirati u bilo kom trenutku" i toga se Amerika najviše plaši...

Ovo je izazvalo šok u svetu i automatski su se pojavila pitanja: šta takva naredba znači? Zašto se daje upravo sada? Vojni posmatrač KP Viktor Baranec je zamolio upućenu osobu koja je služila u Raketnim strateškim snagama i Generalštabu, doktora vojnotehničkih nauka, general-majora Borisa Solovjova da odgovori na njih.

- Borise Vladislavoviču, šta bi moglo naterati vrhovnog komandanta da izda tako strašno naređenje? - postavio je pitanje Baranec.

– Naterala ga je situacija koja se razvija u svetu u vezi sa izvođenjem vojne specijalne operacije u Ukrajini. I pre svega u odnosima ne samo između Moskve i Kijeva, već i između Moskve i Vašingtona, između Rusije i NATO-a - odgovorio je general-major.

- Verovatno znate kakvu je glasnu izjavu dao američki predsednik Džo Bajden. On je rekao da bi alternativa uvođenju oštrih sankcija Rusiji bilo pokretanje Trećeg svetskog rata -  rekao je Baranec.

Informer

- Plaše nas oslanjanjem na sankcije. Ali oni ne pomažu. Sećate se Obaminog obećanja da će "rastrgnuti rusku ekonomiju u komadiće?" 

- Koliko je godina prošlo, a naša privreda posluje. Oni to vide i razumeju. Stoga se već čuju pozivi iz nekih prestonica zemalja NATO-a da se prestane sa oslanjenjem na sankcije i "razgovara sa Moskvom" sa pozicije snage...

Stoga se ova mogućnost ne može isključiti. SAD i NATO, umesto "ekonomskog mača", u svakom trenutku mogu da podignu vojni mač. Napominjemo da je Bajden zapretio da će ruske akcije u Ukrajini imati reperkusije po Rusiju ne samo u bliskoj budućnosti, već i u dalekoj.

Bonus video: