02.03.2022.

17:21

Foto: AP/Tanjug

Planeta

ISPLIVAO VIDEO - RUSKA DELEGACIJA STIŽE NA MESTO PREGOVORA! Kolona zvaničnika kreće se ka Bjalošješkoj šumi!

Druga runda pregovora između Rusije i Ukrajine biće održana u Bjalošješkoj šumi, gde su potpisani sporazumi kojima je stavljena tačka na SSSR.

Savetnik šefa kancelarije ukrajinskog predsednika Aleksij Arestovič potvrdio je danas da će druga runda pregovora Rusije i Ukrajine biće održana večeras, . Prema njegovim rečima, delegacije dve strane biće nepromenjene.

Podsetimo, prva runda pregovora bila je zakazana i održana u ponedeljak - ruski i ukrajinski zvaničnici dogovorili su se da se sastanu u ponedeljak u gradu Gomelju na jugoistoku Belorusije radi razgovora koji imaju za cilj zaustavljanje borbi u Ukrajini i rešavanje krize.

- Upravo su završeni razgovori sa ukrajinskom stranom koji su trajali oko 5 sati. Detaljno smo razgovarali o svim tačkama dnevnog reda i pronašli neke zajedničke tačke po kojima možemo predvideti zajedničke stavove - rekao je zvaničnik.

To je, pre svega, uključivalo dogovor o nastavku pregovora.

- Sledeći sastanak će se održati narednih dana na poljsko-beloruskoj granici. O tome postoji odgovarajući sporazum - rekao je Medinski.