15.03.2022.

11:11

Foto: Printskrin/Telegram/Bellum Acta - Intel, Urgent News and Archives

Planeta

SRBOMRZAC BERNAR ANRI LEVI SNIMLJEN U UKRAJINI: "Peti jahač apokalipse" u društvu bivšeg komandanta bataljona "Ajdar" (FOTO)

Levi, promoter neoliberalnh "pravila igre" uvek se kao ptica zloslutnica pojavljuje tamo gde Amerika svojim metodama "uteruje demokratiju", obično uz bombe i tenkove.

Levi je snimljen kako kroz Odesu šeta sa Maksimom Marčenkom, guvernerom Odeske oblasti i bivšim komandantom nacionalističkog bataljona "Ajdar". Levi je već bio Ukrajini pre početka ruske vojne operacij. Posetio je ukrajinske vojnike i fotografisao se sa njima.

Bernar Anri Levi, koji je rođen u Alžiru u jevrejskoj porodici, strastveno je zagovarao napad na Srbe u Bosni, i kasnije agresiju na Jugoslaviju. Kada je NATO napao SR Jugoslaviju, Levi je izjavio da je bombardovanje trebalo da se dogodi i ranije. Srbi mu to nikada nisu zaboravili.

Tako ga je 2017. godine, kada je na poziv reditelja Gorana Markovića došao da govori na "Beldoksu", napala grupa mladića i devojaka.

Tortom ga je najpre, pre nego što je počeo da govori, pogodila jedna devojka, gađali su ga i jajima, a potom je jedan mladić nasrnuo na njega. Drugi mladić se popeo i razvio transparent na kome je na engleskom pisalo "Bernar Levi podržava imperijalistička ubistva".

Zbog činjenice da se Bernar Anri Levi pojavljuje na svetskim ratištima uglavnom u osvit američkih intervencija, napada i okupacija, često je nazivan od strane šire populacije i korisnika interneta "vesnikom smrti" ili "petim jahačem apokalipse".

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut u blogu na našem portalu klikom OVDE.

BONUS VIDEO: