15.03.2022.

17:15

Foto:

Planeta

KRAJNJI CILJ JE ELIMINISANJE RUSIJE I KINE! Rat u Ukrajini direktan dokaz da sve ide u korist Zapada, prvo sledi prodaja privrednih nekretnina Belorusije, a posle...

– Očigledno je da su konačan cilj Rusija, Kina i njihovo eliminisanje kao konkurenata na geopolitičkoj karti sveta. Događaji koji se dešavaju u vezi sa Ukrajinom su direktan dokaz toga – izjavio je beloruski lider, a prenela državna agencija Belta.

Lukašenko smatra da pokuša Zapad da promeni politički kurs Belorusije 2020. godine, nakon predsedničkih izbora, svedoči o „pokušaju preraspodele sfere uticaja u regionu”.

Beloruski predsednik je rekao i da bi Zapad da uvede "puzajuću" transformaciju njegove zemlje, koju će da koristi za potrebe svojih interesa, a za cilj ima prodaju njene vrednosti.

– Zadaci „puzajuće” transformacije Belorusije u interesima Zapada su prodaja privrednih nekretnina, promena političkog kursa zemlje – javio je Lukašenko.

On je istakao da se „pripadnici pete kolone – potpuno drugi ljudi (ne oni iz redova beloruske opozicije), kojima se upravlja iz Vilnusa, Varšave, Kijeva, a upravo iz Vašingtona – obučavaju pod okriljem specijalnih službi u Evropi i Zapadu. tajnosti”.

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut u blogu na našem portalu klikom OVDE.

BONUS VIDEO: