16.03.2022.

20:58

Foto: Printscreen

Planeta

INFORMER ISTRAŽUJE! ŠTA BI BILO DA JE DRON IŠAO KA BEOGRADU?! Milanović nasmejao region, ALI I VOJNE EKSPERTE!

Sručnjak za bezbednost profesor Miroslav Bjegović objašnjava da predsednik Hrvatske želi da prikrije nemoć hrvatskih oružanih snaga.

- Milanović pre svega želi da sakrije slabost protiv-vazdušne odbrane Hrvatske, koja nije uspela da uoči i eliminiše letelicu koja je ušla u njihov vazdušni prostor i došla do samog Zagreba! Želi da prikaže da je takav slučaj i sa vojskom Srbije koja, na njihovu žalost, ima daleko jači odbrambeni sistem gde se takav propust apsolutno ne bi desio - jasan je Bjegović!

Naš sagovornik je uporedio snagu naše vojske, sa vojskom Hrvatske.

- Jasno je i njima koliko je vojska Srbije jača, što se prvenstveno ogleda u RVO i PVO sistemima, pa se trude da "propust sa dronom" prikažu beznačajnim, upoređujući svoj vojni odnos snaga sa Srbijom - objasnio je naš stručnjak za bezbednost.

Informer

Nekadašnji pukovnik KOS Ljuban Karan ističe da je je PVO odbrana ozbiljan sistem i da Hrvatska u tom segmentu ne može ni približno da se meri sa našom zemljom.

- Sistem PVO Srbije je neuporedivo napredniji i snažniji od PVO sistema Hrvatske, koji je totalno porozan i to se i videlo u slulaju drona. Naš PVO sistem je slojevit. Imamo mnogo različitih PVO sistema i takve radare koji ne dopuštaju takav propust. Nama se tako nešto ne bi desilo, to je sigurno - jasan je Karan!

SRBIJA IMA NAJBEZBEDNIJE NEBO U EVROPI! Hrvatski stručnjak sa respektom govorio o Vučiću i srpskoj vojsci! (Video)

Karan, međutim, navodi da Milanović ima nameru da "potkači" Srbiju i sve srpsko, pa tako i ovog puta, kada treba da opravda svoje greške. 

- On pokušava da ubedi i umiri sopstvenu javnost, kako je nešto slično moguće i u drugim državama, a Srbija mu je prva kada treba reći nešto loše o nekoj državi. To radi i jer mi argumentovano možemo dokazati da u Srbiji tako nešto nije moguće, pogotovo sada jada smo nabavili moderne sisteme i moderne radare koji prate situaciju u našem vazdušnom prostoru - zaključuje Karan.

Informer

Podsetimo, predsednik Hrvatske Zoran Milanović poručio kako ni Srbija ne bi uspela da obori dron. On je pokušao da potceni vazduhoplovstvo i protiv-vazdušnu odbranu Vojske Srbije, tvrdeći kako bi u istoj situaciji i Srbija identično prošla.

- Na Srbiju ne gledam kao na konkurenciju, niti kao na pretnju. Ja ih ne gledam kao neprijatelje. Ali oni ne bi uspeli ovo srušiti u sedam minuta - istakao je hrvatski predsednik, čije su reči izazvale podsmeh kako u Hrvatskoj, tako i u regionu i Srbiji. 

Bonus video: