17.03.2022.

09:54

Foto: PHOTOMASTER

Planeta

NEMA VIŠE MUVAČINE SA LOZINKAMA! Oglasio se Netfliks, kompanija pokreće poseban TEST!

U pokušaju da suzbije deljenje lozinki van domaćinstava, Netfliks će pokrenuti test u odabranim zemljama koji će podstaći vlasnike primarnih naloga da plate dodatnu naknadu za dodavanje drugih korisnika van svog doma, prenosi Varieti.

Probni period

Test će biti pokrenut samo u Čileu, Kostariki i Peruu, a korisnici će platiti naknadu od 2,99 dolara za dodavanje podčlana van domaćinstva. Čengi Long, direktorka za inovacije proizvoda u Netflik-u, podelila je post na blogu o predstojećem eksperimentu, gde je objasnila da je ovo način na koji kompanija pokušava da olakša deljenje naloga.

- Uvek smo olakšavali ljudima koji žive zajedno da dele svoj Netflik nalog, sa funkcijama kao što su zasebni profili i višestruki strimovi u našim Standard i Premium planovima - napisao je Long. „Iako su ovi bili veoma popularni, takođe su stvorili određenu zabunu oko toga kada i kako Netflik može da se deli. Kao rezultat toga, računi se dele između domaćinstava – što utiče na našu sposobnost da investiramo u sjajne nove TV i filmove za naše članove.”

Informer

Netfliks


Long je takođe pojasnio da se ovi testovi rade samo kako bi Netflik mogao da posmatra efikasnost dodavanja opcione naknade. „Radićemo na tome da razumemo korisnost ove dve funkcije za članove u ove tri zemlje pre nego što izvršimo promene bilo gde u svetu“, dodala je ona.

Netflik takođe koristi tri zemlje da testira funkciju koja bi omogućila korisnicima da prenesu profile na druge naloge u još jednom pokušaju da ograniči deljenje lozinke. Još uvek nema planova da se bilo koja od ovih promena trajno primeni iu drugim zemljama.