17.03.2022.

10:42

Foto: AP/Photo

Planeta

Konašenkov objavio NOVI PRESEK STANJA: Ogroman broj oborenih ukrajinskih letelica, kao i diviziju S-300! Ukrajinski gubitak beleži se u velikim ciframa!

Kako je precizirao, uništeno je i 170 raketnih sistema, 1.379 tenkova u drugih oklopnih vozila, 133 višecevnih bacača raketa, 514 baterija artiljerija i minobacača, kao i 1.168 jedinica specijalnih vojnih vozila.


Prema njegovim rečima, samo u sredu uništeno je 46 vojnih objekata ukrajinskih snaga – 11 PVO sistema uključujući i diviziju S-300, kao i tri komandna centra, stanica za radioelektronsku borbu, sedam skladišta municije.

Informer

Rat u Ukrajini


Konašenkov je takođe istakao i da su ruske snage preciznim gađanjem u Rovenskoj oblasti u Ukrajini uništili dva kompleksa „Točka-U“, kao i skladišta gde se čuvala municija.


Istovremeno, ruski general je rekao i da su snage Donbasa ostvarile uspeh u svojim operacijama – vojska LNR je izvela uspešne napade na položaje nacionalističkih bataljona u pravcu Severodonjecka i Rubežnoje, dok su snage DNR nastavile ofanzivu u pravcu Marinka, Slavnoje i Sladkoje, te da su napredovale unutar ukrajinske odbrane dodatna četiri kilometra.

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut u blogu na našem portalu klikom OVDE