21.03.2022.

20:45

Foto: Tanjug/Pixabay/fotomontaža

Planeta

(VIDEO) BRITANCI "PREVARILI" UKRAJINCE! UBEDILI IH DA PUTIN IDE NA KIJEV, A ONO... Sledi brutalan udar na "donbasku vojsku", RUSKE TRUPE SU VEĆ KRENULE...

Ruske snage koje će učestvovati u operaciji nastupaće sa juga i severa. Istovremeno i koordinirano. Koncentracija trupa i ratne tehnike privodi se kraju. Ruski desantni brodovi iskrcavali su ih tokom minula dva dana u Berdjansku i Melitopolju.       

Koncentracija ruskih snaga u toku je i južno od Harkova i Izjuma.
       
„Severno krilo" će nadirati prema Slavjansku i Kramatorsku, gde se nalazi štab ukrajinske grupe jedinica „Vostok".  A  južno prema Kurahovu, Krivom Rogu i Zaporožju.

Podsetimo, Ministarstvo odbrane Velike Britanije objavilo je obaveštajni izveštaj, u kojem navodi da se teške borbe nastavljaju severno od Kijeva, iako je rusko napredovanje zaustavljeno.

NIMALO NAVNO! ZAPAD NAMENIO UKRAJINI DVA SCENARIJA - PRETI NAM I VELIKI SUKOB, AKO... Veza Kijeva i Mila Đukanovića je...

- Najveći deo ruskih snaga je i dalje udaljen više od 25 kilometara od centra grada. Uprkos stalnom nedostatku napretka, Kijev ostaje primarni vojni cilj Rusije i oni će verovatno dati prioritet pokušajima da opkole grad u narednim nedeljama - navodi se u saopštenju.

U međuvremenu, ruska vojska u Ukrajini sve više i sve uspešnije koristi visokoprecizne i krstareće rakete. Njima je uništila centar za obuku plaćenika kod Rovna na zapadu Ukrajine, kao i skladište municije i štab mehanizovane brigade u blizini varošice Selec

Portparol Ministarstva odbrane RF, general-major Igor Konašenkov, povodom atakovanog centra za obuku stranih plaćenika i ukrajinskih nacionalističkih formacija naveo je da se taj centar nalazio na vojnom poligonu Novaja Ljubomirka i da je poginulo više od 80 plaćenika i nacionalista.

RUSIJA I SAD NA IVICI! SLEDI PREKID ODNOSA, PA TREĆI SVETSKI RAT?! Bajdenove izjave o Putinu dovele Moskvu i Vašington DO TAČKE BEZ POVRATKA!

Prema njegovim rečima, grupa ruskih helikoptera Ka-52 i Mi-28N prošle noći je uništila 15 oklopnih vozila Oružanih snaga Ukrajine. Tačnije: osam tenkova, četiri borbena vozila pešadije i tri oklopna transportera.