23.03.2022.

15:17

Foto:

Planeta

“KINDŽAL” JE NEUHVATLJIV ZA NEPRIJATELJSKE RADARE! Projektil para nebo brzinom koju svet nije video, ako čak bude detektovan, u tom trenutku je PREKASNO!

On napominje da čak iako projektil bude detektovan, u tom trenutku je verovatno prekasno za preduzimanje odbrambenih akcija, što znači da je u ovom trenutku gotovo nemoguće odbraniti se od tih projektila.

Ruske oružane snage su prošlog ponedeljka navodno prvi put upotrebile hipersonične rakete “Kindžal” u Ukrajini, piše nemački medij, pozivajući se na izveštaj ruskog Ministarstva odbrane.

Ministarstvo je saopštilo da su rakete pogodile i uništile skladište naoružanja ukrajinskog vazduhoplovstva, kao i cisterne sa gorivom.

“Kindžal” je polubalistička raketa koja se lansira iz vazduha, sa aviona, pojasnio je Kun. On napominje da nakon lansiranja raketa uglavnom leti u višim slojevima atmosfere, gde dostiže brzinu od 5.000 kilometara na čas, i da čak i pri toj brzini ima sposobnost da manevriše.

Nemački ekspert naglašava da sposobnost “Kindžala” da manevriše čini raketu gotovo neuhvatljivom za neprijateljske radare.

– To znači da je u ovom trenutku praktično nemoguće braniti se od ovih projektila – rekao je Kun.

On kaže da je “Kindžal” nova vrsta projektila, i da će sistemi PVO morati da “nauče” kako da se brane od njih.

U ovom trenutku, SAD i Kina rade na razvoju sopstvenog hipersoničnog oružja, primetio je Kun, i podsetio da ideja o postavljanju balističkih projektila na avione nije nova, već da su SSSR i SAD radili na tome još 60-ih i 70-ih godina.

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut u blogu na našem portalu klikom OVDE.

Bonus video: