22.03.2022.

21:36

Foto: printscreen

Planeta

Zašto je Rusima važan Mariupolj? IMAJU JEDAN CILJ! Ukoliko se ostvari, UKRAJINA KAO DRŽAVA NEĆE POSTOJATI?! General Stupar izneo ŠOK tvrdnje!

General Milorad Stupar kaže kako je Rusija 8 godina trepla neviđeni teror u zapadnoj Ukrajini, kao i da se ova specijalna operacija odvija planski.

- Rusija kao super sila gleda šta se dešava u Dombasu, sa njenim stanovništvom, to nijedna velika sila ne bi trpela, osim Rusije. Čak i ovo što se dešava danas, nije želja Rusije i oni to zovu "Specijalna operacija", oni su hteli da pomognu stanovništvu u Dombasu. Čak 8 godina su Rusi trpeli neviđeni teror u zapadnoj Ukrajini. Ova specijalna operacija se odvija planski. Radi se tačno isplanirano po planu - rekao je Stupar.

Stupar je, pokazujući na mapi gde se odvija ova vojna operacija, rekao i kako Ukrajina mora da shvati da je suština u pregovorima kako bi se izbegli sukobi.

- U Mariupolju se nalazi centrala puka Azov i to je suština. Drugo, ruski cilj je da povežu DNR i LNR sa Krimom i onda bi imali ceo pojas. Ukoliko Rusi napreduju i na severu da napreduju, stvara se Nova ruska republika i tu više pregovora nema. Ukrajina mora što pre da shvati da je suština u pregovorima i da moraju da se izbegnu sukobi. Sa druge strane je problem Zelenski, da li on pregovara ili mu neko diktira da se ponaša ovako. Svaki dalji sukob dovodi u pitanje opstanka Ukrajine kao države - kazao je Stupar.

Informer