24.03.2022.

13:44

Foto: Informer/Fotomontaža

Planeta

Svaka reč predsednika Srbije Aleksandra Vučića se pažljivo sluša i uvažava! RUSIJA OVAKO POŠTUJE SRBIJU!

Zabrinutost Srbije biće prioritet za Rusiju, rekao je Peskov danas, komentarišući izjavu predsednika Vučića koji je rekao da odluka Rusije da se gas ubuduće plaća u rubljama stvara mnogo novih problema Srbiji.


To je potpuno normalno. On je u pravu. To zaista može da bude problematična situacija, zato što je Bugarska u ovom slučaju istupila sa neprijateljskim koracima prema nama. Zato će morati da plaća u rubljama, htela ne htela, sviđalo joj se to ili ne. Ali u isto vreme to ne važi za Srbiju. To je problem koji treba rešiti. Naravno, zabrinutosti Srbije biće za nas primarne i prioritet – rekao je Peskov, odgovarajući na pitanje kako u Kremlju ocenjuju izjavu Vučića.

Ovo je jasan dokaz koliko poštovanje Vučić uživa u svetu i koliko se cene njegovi stavovi.

Podsetimo, predsednik Rusije Vladimir Putin doneo je odluku da neprijateljske zemlje ubuduće gas plaćaju u rubljama. Kako je rekao, "nema smisla da Rusija isporučuje svoje proizvode u EU i SAD i da dobija isplatu u dolarima, evrima i drugim valutama".

Ruski predsednik je naložio kompaniji „Gasprom“ da prebaci ugovore u rublje. On je poručio da će Rusija nastaviti da isporučuje gas u skladu sa ugovornim količinama i cenama.

Predsednik Vučić poručio je da rast cena nafte i gasa, kao posledica odluke ruskog predsednika Vladimira Putina da se gas plaća u rubljama, veliki problem za ceo svet

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut u blogu na našem portalu klikom OVDE