27.03.2022.

18:15

Foto: AP/Tanjug

Planeta

PREGOVORI RUSIJE I UKRAJINE OD 28. DO 30. MARTA U TURSKOJ! Hoće li ovaj put pasti dogovor - svet se moli da mir pobedi rat!

Ukrajina je opisala prethodne razgovore sa Rusijom, održane nakon što je Rusija pokrenula napad prošlog meseca, kao "veoma teške", preneo je Rojters.

Podsetimo, od početka rata u Ukrajini 24. februara, održano je više rundi razgovora Moskve i Kijeva, a prioritet je bio stvaranje koridora za izlazak civila iz gradova koji se nalaze u zoni ratnih dejstava.

Kijev je u više navrata traćio da dođe do direktnog susreta predsednika Ukrajine i Rusije Vladimira Zelenskog i Vladimira Putina.

RUSI DUGUJU SRBIMA KOSOVO, KOŠARE SU TERMOPILI EVROAZIJE, Da Srbi nisu rekli NE Zapadu, Putinova Rusija bi zakasnila! Brutalna poruka Aleksandra Dugina!

Kremlj je u odgovoru saopštio da takav sastanak neće biti odbijen ukoliko bi se razgovaralo o „konkretnim pitanjima".

Poslednjih nedelja u pronalaženje prihvatljivog rešenja i za Moskvu i za Kijev uključio se i turski predsednik Redžep Taip Erdogan. On je pre nekoliko dana preneo je predsedniku Rusije Vladimiru Putinu da je ukrajinski lider Vladimir Zelenski spreman da se sastane s njim u Turskoj.

(VIDEO) NEMCI U FRCI OD RUSIJE, ILI KORISTE ŠANSU DA SE NAORUŽAJU! Berlin od Izraela uzma sistem "Strela tri", za vojsku izdvaja 100 milijardi evra!

Sada je Ankara uspela da privoli zaraćene strane da u prestonici Turske, a Erdogan je navodno dobila dozvolu od zapadnih saveznika da zadrži otvoren kanal komunikacije s Rusijom.