07.04.2022.

16:51

Foto: Reuters

Planeta

ZASEDA ZBUNILA RUSE! Ukrajinci napali ruski konvoj, prvi hitac iz tenka promašuje, ali drugi pogađa metu! Onda je krenulo... (Video)

Prvi hitac iz tenka promašuje, ali drugi pogađa metu, uništavajući jedno od vozila. Izgleda da je zaseda zbunila Ruse koji su počeli da pucaju nasumice?

Ovo je dovelo do zastoja ruskih trupa sve dok nije stiglo još ukrajinskih snaga, što je primoralo ruske snage da se povuku. Veruje se da se bitka odigrala 31. marta prilikom oslobađanja Nove Basane, koja se nalazi u severnoj Černigovskoj oblasti, koja je nedeljama bila pod ruskom "opsadom".

Ukrajinske vlasti saopštile su u subotu da su njihove snage ponovo uspostavile kontrolu. SAD kažu da je povlačenje Rusije iz regiona izvan Kijeva i Černjigova sada završeno jer se fokus rata pomera na istok.

Podsetimo, nemačka obaveštajna služba uhvatila je komunikaciju ruske vojske koja dokumentuje sporazum o masakru u Buči.

Kremlj kaže da će američka vojna pomoć Ukrajini naštetiti mirovnim pregovorima.

U međuvremenu, proruski separatisti u istočnoj Ukrajini kažu da uglavnom kontrolišu centar opkoljenog lučkog grada Mariupolja, a hiljade ljudi pokušavaju da pobegnu iz Donbasa uoči velike ruske ofanzive na istoku Ukrajine.

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut uživo u blogu na našem portalu.

Bonus video: