12.04.2022.

21:53

Foto: Printskrin video

Planeta

(VIDEO) ZELENSKI JE SAD PREŠAO IGRICU, PUTIN MU OVO NEĆE OPROSTITI! Uhapsio je Medvedčuka, prijatelja predsednika Rusije! UKRAJINA ĆE OVO ŽESTOKO PLATITI?!

On je na Telegram kanalu te službe naveo da su operaciju privođenja Medvedčuka u ime ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog izveli pripadnici Službe bezbednosti, prenosi Interfaks.

Prethodno je na Telegram kanalu Zelenskog objavljena fotografija Medvedčuka sa lisicama na rukama i u meskirnom odelu.

"Specijalna operacija je izvedena zahvaljujući SBU. Bravo! Detalji kasnije", navodi se u poruci objavljenoj pored fotografije.

Medvedčuka je od maja 2021. bio u kućnom pritvoru, odakle je, kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Ukrajine, pobegao 28. februara, četiri dana nakon napada Rusije na Ukrajinu i od tada mu se gubi trag.

(VIDEO) NIKAD ZABORAVITI, NIKAD OPROSTITI! HEROJI NE UMIRU, NEPRIJATELJI IH PAMTE, A MI?! Posada monitora Drava nije ustaknula, a bilo ih 100 na jednog...

Ukrajinske vlasti Medvedčuka sumnjiče za veleizdaju i pokušaje pljačke nacionalnih resursa na Krimu, koji je Moskva anektirala 2014. godine.

U Ukrajini se smatra saveznikom ruskog predsednika Vladimira Putina, koga naziva "ličnim prijateljem", a mediji navode i da je Putin kum njegove najmlađe ćerke.

Informer

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da je potrebno proveriti informacije o hapšenju ukrajinskog političara Viktora Medvečuka pre iznošenja bilo kakvih komentara.
"Video sam Medvedčuka. Ne mogu da kažem koliko je ovo tačno. Bilo bi pogrešno reći nešto bez ikakve potvrde“, rekao je Peskov novinarima, komentarišućii informacije o pritvaranju Medvedčuka.
Dodao je da sve što dolazi iz Ukrajine treba proveriti jer iz te zemlje "dolaze falsifikati", prenosi Interfaks.
„Toliko falsifikata sada dolazi iz Ukrajine, toliko falsifikata se profesionalno ili neprofesionalno generira u Ukrajini uz pomoć raznih asistenata iz međunarodnih PR agencija pa bi bilo pogrešno ovo uzeti kao istinu“, dodao je Peskov.
Fotografija Medvedčuka, bivšeg kopredsednika stranke Opoziciona platforma za život, u maskirnoj uniformi i sa lisicama na rukama, objavljena je ranije na Telegram kanalu ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog.