13.04.2022.

10:02

Foto: Reuters

Planeta

ŠOK! U MARIUPOLJU SE VIJORI HRVATSKA ZASTAVA! Ruski ambasador otkrio detalje, plaćenici nisu tamo od juče... Moskva ovo neće zaboraviti ni oprostiti

Ruski ambasador Andrej Nesterenko, čiji je otac takođe kao ruski diplomata radio sa Sergejem Lavrovom u ruskoj misiji u UN-u, komentarisao je proterivanje 18 ruskih diplomata iz Hrvatske, a onda se osvrnuo i na hrvatske plaćenike u Ukrajini.

On je na pitanje novinarke TV Rossija 24 naveo je da hrvatski mediji navode da se u Mariupolju bori oko 200 hrvatskih, kako kaže, plaćenika koji su tamo došli puno pre ruske specijalne operacije - "kao da su nešto očekivali". Nesterenko navodi i da se Hrvati bore na strani bataljona Azov i da je potvrda toga i hrvatska zastava koju su istakli u Mariupolju.

- Evidentno je da se ne radi o dva-tri čoveka, kaže Nesterenko. Dodao je i da hrvatski službeni organi o hrvatskim plaćenicima izbegavaju da govore, ali napominje i kako "mi (Rusi, op.a.) pratimo i pazimo na ponašanje hrvatskih službenih organa", prenosi Jutarnji list.

Hrvatska je u ponedeljak proterala 18 ruskih diplomata i šest članova administrativno-tehničkog osoblja. Zagreb je Ambasadi Rusije uručio notu kojom obaveštava Rusiju o smanjenju broja diplomatskog i administrativno-tehničkog osoblja.

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut uživo u blogu na našem portalu.