22.04.2022.

08:21

Foto: Google Street View

Planeta

MISTERIJA SMRTI DVOJICE RUSKIH OLIGARHA I NJIHOVIH PORODICA! Skoro u isto vreme pronađeni su mrtvi sa svojim ženama i ćerkama: DETALJI SU JEZIVI

Jedan od njih je Vladislav Avajev, bivši potpredsednik Gazprombanke, koji je pronađen mrtav s prostrelnom ranom u svom stanu u Moskvi u ponedeljak, javlja Business Insider koji se poziva na izveštaje lokalnih medija u obe zemlje.

Moskovsko istražno odeljenje nije navelo imena žrtava u svom javnom saopštenju o slučaju, ali neimenovani izvor je ipak potvrdio njihov identitet. Istražitelji su u svom saopštenju napisali da zagovaraju teoriju da je Avajev ubio svoju ženu Jelenu i ćerku, a potom i sebe.

Informer

Vladislav Avajev i njegova supruga Jelena

Prema jednoj teoriji, Vladislav Avajev ubio je ženu nakon što je saznao da je trudna s njegovim vozačem. Međutim, navodi da je njegova supruga bila trudna nisu potvrđeni. Druga teorija je da je bogati bankar saznao da ga žena vara s vozačem, koji je prethodno dao otkaz.

Više od 3.000 kilometara dalje, u Španiji, još jedan oligarh, Sergej Protosenja, pronađen je obešen, a njegove supruga i ćerka su nasmrt izbodene, izvestio je španski TV kanal Telecinco.

Njegovo telo pronađeno je u utorak, javlja španski magazin El Punta Vui.

Jedan oligarh je bio drugi čovek Gazprombanke, drugi je bio drugi čovek energetske kompanije koja je imala bliske poslovne odnose s Gazprombankom. Protosenja je bivši potpredsednik i glavni finansijer Novoteka, velike gasne firme koja je, kako piše Insider, imala bliske poslovne veze s Gazprombankom.

Protosenja je sa suprugom i ćerkom odseo u iznajmljenoj luksuznoj vili u Ljoret de Maru, obalskom katalonskom gradu uz Barselonu, za vreme Uskrsa. Policiju je alarmirao Protosenjin sin koji je iz Francuske bezuspešno pokušao da stupi u kontakt s porodicom.

Katalonska policija potvrdila je u utorak da istražuje tri smrtna slučaja, ne navodeći imena. Tamo je teorija da je Protosenja ubio svoju porodicu pre nego što je sebi oduzeo život. Protosenja nije ostavio poruku, a na njegovom telu nije bilo mrlja od krvi, izestio je El Punta Vui, ne navodeći izvore. Njegovo bogatstvo iznosilo oko 4.3 miliona dolara.