28.04.2022.

16:48

Foto: Reuters

Planeta

NATO GENERAL SMIŠLJA NAČIN DA SE IZVUČE IZ OPKOLJENOG "AZOVSTALJA"! Spas iz Marijupolja nije više nemoguć?!

Ranije su zapadni mediji javili da se penzionisani kanadski general Trevor Kadije, koji je optužen za seksualno uznemiravanje u svojoj zemlji, nalazi u Ukrajini i savetuje Oružane snage Ukrajine.

Kanadski mediji su pre nedelju dana pisali da o njemu nema informacija od februara ove godine. Trevor Kadije, visoki oficir Ministarstva odbrane Kanade, poslednjih godina je bio savetnik načelnika štaba odbrane kanadskih oružanih snaga.

U septembru prošle godine pripremala se ceremonija imenovanja Kadijea za glavnokomandujućeg kanadske vojske, ali je otkazana zbog skandala i istrage protiv generala po optužbi za seksualno zlostavljanje podređene.

Prema Basurinovim rečima, general koji je sada blokiran u '’Azovstalju'’, poslednjem uporištu ekstremističkog puka '’Azov'’ u Mariupolju, pokušava da se spasi preko najavljene operacije UN u Mariupolju.

Takođe, portparol NM DNR je rekao da ekstremisti blokirani u '’Azovstalju'’ pokušavaju da ispitaju situaciju i nastave sa otvaranjem vatre na snage DNR i Rusije.