29.04.2022.

09:20

Foto: Tanjug/AP

Planeta

DEMONTRACIJA RUSKE SILE NAD KIJEVOM I TO PRED GUTEREŠOM! Ukrajinci van sebe, oglasili se Kuleba i Zelenski, REKETE SU DOLETELE, KAKVO PONIŽENJE ZA UN, šta tek oni da očekuju...

"Ovim gnusnim činom varvarstva Rusija još jednom pokazuje svoj odnos prema Ukrajini, Evropi i svetu," objavio je Kuleba na Tviteru.

Prethodno je gradonačelnik Kijeva, Vitalij Kličko saopštio da su dve eksplozije potresle centralni kvart Kijeva nakon što su ruske snage pucale na ukrajinsku prestonicu.

U svom najnovijem obraćanju i predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski se osvrnuo na napad na Kijev, rekavši da udari Rusije znače da Ukrajina ne može da smanji oprez.

"Moskva je kazala da su navodno prekinuli vatru u Mariupolju. Međutim, bombardiranje grada se nastavlja. Reč je o ratnom zločinu koji je ruska vojska počinila bukvalno pred celim svetom. Rusko granatiranje Mariupolja nije prestalo ni kada je generalni sekretar UN-a vodio pregovore u Moskvi. A danas, odmah nakon završetka naših razgovora u Kijevu, u grad su doletele ruske rakete. Pet projektila. I to puno govori o pravom odnosu Rusije prema globalnim institucijama. O nastojanjima ruskog rukovodstva da ponizi UN i sve što organizacija predstavlja. Zato je potreban snažan odgovor", poručio je Zelenski pa nastavio:

"Ruski raketni udari na Ukrajinu - Kijev, Fastiv, Odesu i druge gradove - još jednom dokazuju da ne možemo prestati da budemo oprezni. Ne možemo da mislimo da je rat gotov. Moramo još da se borimo Moramo da oteramo okupatore."