03.05.2022.

18:14

Foto:

Planeta

HRVATSKA NA NOGAMA, MILANOVIĆ NA METI KIJEVA ZBOG PUTINA I RUSIJE! Dmitrij Medvedev upozorio Zagreb, Milanović ekspresno reagovao...

"O novim neprijateljima Ukrajine", stoji u naslovu poruke bivšeg ruskog premijera na njegovom nalogu na Telegramu.

Medvedev piše i da "Ukrajina sve više bez ceremonije seda na vrat evropskih sponzora" i da se "Amerikanci još uvek boje".

- Jasno je da je uvek malo oružja, plaćenika i novca. Pohlepni evropski čelnici ne žele da izdvoje pravu cifru. Ne cene Trg koji stoji na čelu borbe protiv tiranije ruskog sveta. Sada se evropski čelnici dodaju na popise zabrane na internet stranici Mirotvorac. Tamo su stigli zvaničnici poput hrvatskog predsednika Zorana Milanovića i mađarskog premijera Viktora Orbana. Kao što siročad ne shvataju svoju sreću, ne vole Ukrajinu u punoj snazi. Izvolite, sada ste naši neprijatelji! Patite - piše Medvedev, preno je hrvatski portal Index..

Medvedev piše i o "odmazdi Kijeva".

- Takvom će brzinom uskoro, upravo u evropskim prestonicima, ukrajinski nacisti lično izvršiti represiju protiv nepoželjnih gazda i ''odvojiti jaganjce od jaraca''. Iz tog razloga predsednici i premijeri Francuske, Nemačke, Italije i ostalih - oprez. I vi ste sumnjivi - zaključuje Medvedev.

Mirotvorac je baza podataka ekstremističke ukrajinske internet stranice na kojoj je nedavno završio i Milanović, a on je tamo optužen za "humanitarnu agresiju na Ukrajinu, pomaganje ruske agresije, distribuciju ruske propagande i podržavanje i opravdavanje ruske agresije na Ukrajinu", navodi hrvatski portal.

Hrvatski predsednik Zoran Milanović odgovorio je danas bivšem ruskom premijeru Dmitri Medvedevu na upozorenje, da ga čeka odmazda Kijeva zbog stavova o događajima u Ukrajini, porukom da nije na strani Rusije, da ne poznaje Medvedeva i da ne želi da se "peca" na takve udice.

- Da se sada stavljam između Medvedeva i nekakvih ludaka u Ukrajini ili ludaka u Rusiji. To nije moj svet, ja sam na strani Hrvatske. Pokušavam za hrvatski narod iskamčiti što više - rekao je Milanović u Vukovaru, preneli su hrvatski mediji.

Hrvatski predsednik je ovim povodom ponovo podkačio premijera Andreja Plenkovića rekavši:

- Tretiraju nas kao budale, kao naciju trećeg reda, sve to skupa huljski i udbaški podržava Plenković samo da bi se obračunali sa mnom, to je najstrašnije - rekao je Milanović.

Ponovo je prozvao Plenkovića, koji ga je nazvao ruskim agentom.

- Ko je prvi počeo, ko već godinu dana izbegava, bojkotuje? Ko je (general Ante) Gotovinu, Čermaka nazvao udbaškim pudlicama? Ko govori da sam ja ruski agent? Ja s Rusijom nemam veze. Kad je dolazio šef Gazproma u Zagreb, od mene je dobio šut kartu. Ne bojim se ni Rusa ni Ukrajinaca, lako ću ja s pretnjama. Rusi igraju svoju igru, oni su agresor u ovom ratu, a mi imamo kliku na vlasti - naveo je Milanović.