12.05.2022.

07:00

Foto:

Planeta

MOSKVA TVRDI: SAD SU U 19 BIOLABORATORIJA U UKRAJINI IMALE OFANZIVNI VOJNO-BIOLOŠKI PROGRAM! Cilj pravljenje kontrolisanih epidemija!

- SAD su realizovale ofanzivni vojno-biološki programa na teritoriji Ukrajine, čija je svrha bila proučavanje mogućnosti izazivanja kontrolisanih epidemija na određenim teritorijama -, pojasnio je Kirilov.
       
Pritom je naglasio da je specijalna operacija Oružanih snaga RF stavila tačku na širenje vojno-biološkog prisustva SAD u Ukrajini i zaustavila zločinačke eksperimente nad civilima.
       
Dodao je: „Zajedno sa američkim farmaceutskim kompanijama i operativcima iz Pentagona, ukrajinske vladine agencije su bile uključene u vojno-biološke aktivnosti, sa prikrivanjem ilegalnih aktivnosti, sprovođenjem terenskih i kliničkih ispitivanja i obezbeđivanjem neophodnog biomaterijala".
       
Naveo je da je Ministarstvo odbrane SAD „u velikoj meri proširilo svoj istraživački potencijal ne samo u oblasti stvaranja biološkog oružja, već i dobijanja informacija o rezistenciji na antibiotike i prisustvo antitela na određene bolesti u populaciji određenih (ukrajinskih) regiona".
       
Prema njegovim rečima, Ukrajina je bila poligon za obuku zapadnih zemalja za stvaranje komponenti biološkog oružja i testiranje novih uzoraka farmaceutskih proizvoda.
       
U biolaboratoriji u Mariupolju - naveo je Kirilov - Pentagon je radio nad "izazivačima kolere".
       
Naglasio je da su ideolozi u ovom slučaju bili „lideri (američke) Demokratske partije": „Prikupljana su sredstva od nevladinih organizacija koje kontroliše rukovodstvo Demokratske partije, uključujući investicione fondove Klintonovih, Rokfelera, Soroša, Bajdena. U ovu šemu su bile uključene velike farmaceutske kompanije, Pfizer, Moderna, Merck, kao i kompanija Gilead koja je povezana sa američkom vojskom".