17.05.2022.

11:52

Foto: printscreen

Planeta

ZBOG RUSKIH TENKOVA IMA DA DRHTI ZAPAD! Vojsci stiglo moćno pojačanje, "Proriv" je najsavršenija mašina iz porodice T-90M! (Video)

„Uralvagonzavod“ isporučuje vojsci nove i modernizovane tenkove do nivoa T-90M ‘Proriv’. Priprema i razvoj serijske proizvodnje oklopnih vozila su u potpunosti završeni i dobijeni su pozitivni rezultati kvalifikacionih testova“, rekli su u pres službi kompanije.

"Tenk T-90M" je najsavršenija mašina iz porodiceT-90 i najsposobnija za akcije u uslovima savremenih sukoba. Kako su naveli u pres službi kompanije, tokom radova je zamenjena topovska kula, modernizovan je pogonski sistem, motor i šasija.

Tenk je superiorniji od svog prethodnika tenka "T-90", sačuvana je pouzdanost i minimalan broj tehničkih održavanja.

Ranije je saopšteno da će tokom 2022. godine kopnena vojska Oružanih snaga Rusije dobiti više od 400 jedinica oklopne tehnike. U Ministarstvu odbrane Rusije su naveli da će kompanije odbrambeno-industrijskog kompleksa vojske predati vojsci modernizovane oklopne tehnike.

T-90 je osnovni ruski borbeni tenk koji je proizveden u „Uralvagonzavodu“ početkom 1990-ih godina. U periodu od 2001. do 2010. godine je bio najprodavaniji tenk na svetu.