18.05.2022.

21:23

Foto: Tanjug/AP

Planeta

Moskva OTKRILA UKRAJINSKI PLAN?! "Kijev pod rukovodstvom Zapada U OVOM MESTU SPREMA SCENARIO IZ BUČE"!

„Na osnovu iskaza zarobljenih ukrajinskih vojnika, kijevski režim, pod rukovodstvom zapadnih pokrovitelja, u Konstantinovki priprema novu provokaciju po scenariju iz Buče. U cilju realizacije te provokacije ekstremisti preobučeni u uniforme ruskih vojnika s belim povezima planiraju da pred kamerama pucaju u ukrajinske civile“, naveo je Mizincev na brifingu.

Foto i video-materijali tog zločina bio bi podeljene zapadnim medijima i različitim internet sajtovima nakon što to mesto oslobode ruske snage.

Karakterom ovakvih provokacija, ističe Mizincev, precrtane su sve moralne norme, a sadašnji ukrajinski neonacisti, primenom nečovečnih metoda, postali su naslednici nacista iz Drugog svetskog rata.

On je ponovio da ukrajinske snage postavljaju svoje položaje u medicinskim ustanovama a pacijente, među njima i one teško obolele, ili izbacuju ili koriste kao živi štit.

Slično je i sa vrtićima, školama i drugim civilnim objektima.Na osnovu iskaza zarobljenih ukrajinskih vojnika, kijevski režim, pod rukovodstvom zapadnih pokrovitelja, u Konstantinovki priprema novu provokaciju po scenariju iz Buče. U cilju realizacije te provokacije ekstremisti preobučeni u uniforme ruskih vojnika s belim povezima planiraju da pred kamerama pucaju u ukrajinske civile“, naveo je Mizincev na brifingu.